maak een afspraak

Osteopathie voor baby’s

Baby’s en jonge kinderen kunnen helaas niet uitleggen dat ze pijn hebben en waar ze dan last van hebben. Door een gesprek over de klachten met de ouders, en een lichamelijk onderzoek, kan de osteopaat snel achterhalen waar de spanning zit die de klachten veroorzaakt. Door die spanning los te maken, wordt het gevoel van ongemak bij kleintjes snel minder.

Osteopathie is een zachte, manuele vorm van behandelen

Bij osteopathie gaan we altijd op zoek naar de oorzaak van de klacht. We kijken naar het lichaam als een geheel van systemen die met elkaar verbonden zijn.

Als er ergens een blokkade, een verkleving of spanning zit, kan dat tot klachten leiden op verrassende plekken. Osteopathie is een manuele vorm van behandelen: we gaan met zachte aanrakingen te werk. De baby’s en kinderen voelen van de behandeling zelf vrijwel niets. Wat ze vaak wel voelen, is de opluchting van een blokkade die opgeheven wordt. De osteopaat neemt je daar als ouder graag in mee en laat je zien wat er gebeurt. 

Osteopathie van Gurp voor baby's en kinderen

Tevreden klanten

Osteopathie van Gurp voor baby's en kinderen

Met welke klachten kun je terecht bij Osteopathie van Gurp?

Wij werken veel met babys en kinderen die last hebben van: 

Osteopathie kan zeker ook helpen als je baby of kind ergens anders last van heeft. Stuur ons even een bericht als je twijfelt, dan laten wij je weten wat we voor jullie kunnen betekenen!

Hoe ziet een osteopathiebehandeling bij baby’s en kinderen eruit?

De behandeling bestaat uit een intakegesprek met de ouder(s): we bespreken welke klachten er zijn, wanneer die optreden, hoe lang de klachten al spelen. Indien nodig wordt ook gevraagd naar de zwangerschap en bevalling, of welke voeding jouw kind krijgt.  Hierna onderzoek ik het lijf van het kind: hoe beweegt het, waar zit de spanning? Met een zachte, manuele behandeling maak ik die spanning vrij. Dit doet geen pijn!

Als het nodig is, krijg je tips en oefeningen mee om thuis zelf met je kind toe te passen en te oefenen. Na drie weken bellen we even om te kijken hoe het gaat. Vaak is er maar één behandeling nodig om de klachten volledig op te lossen. Als de klachten toch nog niet (helemaal) weg zijn, plannen we een vervolgafspraak in. 

Het doel van osteopathie bij babys en kinderen is dat het kind weer vrij kan bewegen en ontspannen is. Vaak zien we dit tijdens de behandeling al gebeuren. Voor zowel de ouder als de behandelaar mooi om te zien!