maak een afspraak

Osteopathie voor Volwassenen

Bij osteopathie gaan we altijd op zoek naar de oorzaak van jouw klacht. Veel mensen komen naar de praktijk met klachten waar ze al langer mee lopen. Je hebt waarschijnlijk al verschillende therapieën en misschien zelfs medicatie geprobeerd, maar de klacht blijft terugkomen. 

Osteopathie voor volwassenen

Wij kijken naar het lichaam als één geheel. Hierdoor kan het zijn dat je binnenkomt met rugklachten, maar dat de oplossing zit in je darmen – of andersom. Een puzzel die we graag samen met jou oplossen, om zo tot een (blijvende) verlichting van je klachten te komen. 

Als we kijken naar het menselijk lichaam, gaan we uit van drie hoofdsystemen in het lichaam:

De manuele technieken van osteopathie worden op al deze systemen toegepast. Dit is een wezenlijk verschil met andere vormen van therapie, zoals fysiotherapie, manuele therapie of chiropractie. Als je op zoek bent naar een blijvende oplossing voor je klachten, is osteopathie de meest volledige behandelvorm! 

Osteopathie van Gurp voor Volwassenen

Tevreden klanten

Osteopathie van Gurp voor Volwassenen

Met welke klachten kun je als volwassene terecht bij Osteopathie van Gurp?

Wij werken veel met babys en kinderen die last hebben van: 

Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw klachten en kijken we hoe we die snel kunnen verlichten. 

Hoe ziet osteopathie bij volwassenen eruit?

Eerst gaan we samen in gesprek over jouw klachten. We bespreken wanneer je er last van hebt, hoe vaak dat gebeurt, en hoe lang je deze klachten ervaart. Hierna onderzoeken we het lichaam en maken we met zachte manipulaties eventuele spanningen en verklevingen los. Dit kan soms onlogisch lijken: waarom maakt de osteopaat mijn buik los als ik last heb van mijn rug? Dit hoort bij de benaderingswijze van osteopathie; we bekijken het lichaam als één geheel.

Indien nodig krijg je tips en oefeningen mee voor thuis. Hiermee kun je zelf voorkomen dat de klacht (snel) terugkomt.  Osteopathie brengt meestal al na een paar behandelingen blijvende verlichting van jouw klachten. Hierdoor is het niet nodig om vaak terug te komen.