maak een afspraak

OVer Osteopathie van Gurp

Osteopathie van Gurp is opgericht door Thomas van Gurp.

Een sportliefhebber in hart en nieren, met een nuchtere blik op de wereld. Vroeger wilde hij wielrenner worden en zat hij in een selectieteam om beroepswielrenner te worden, maar op zijn 21e kreeg Thomas zijn eerste hernia. Hierdoor viel de professionele sportdroom in duigen, maar ontstond zijn fascinatie voor het menselijk lichaam. 

Osteopathie van Gurp voor Volwassenen

Thomas kijkt met het hart van een sporter en de kennis van een osteopaat naar jouw klachten. 

Na een opleiding tot fysiotherapeut werkte hij acht jaar lang in een revalidatiecentrum. Hierna besloot hij een eigen praktijk te openen: aan het mooie Wilhelminapark in Breda. Daar merkte hij steeds vaker dat hij slechts symptomen aan het behandelen was, en niet de oorzaak van de klachten van patiënten. Mensen bleven terugkomen voor dezelfde soort behandelingen. Thomas ging op onderzoek uit: hoe kan het dat klachten blijven terugkeren, en waarom bieden we geen permanentere oplossing?

Er ging een nieuwe wereld voor Thomas open toen hij zelf naar een osteopaat ging met zijn aanhoudende rugklachten. Deze behandelde niet lokaal de rug, zoals Thomas gewend was, maar zocht de oorzaak van de klachten in de organen. Dit wekte Thomasverbazing en interesse, waarna hij zich ging verdiepen in osteopathie. Een vijfjarige opleiding aan The International Academy of Osteopathy verder, werkt Thomas nu met veel plezier al jaren als osteopaat. Hij kijkt met het hart van een sporter en de kennis van een osteopaat naar jouw klachten. 

Wat je nog meer wilt weten over Thomas:

Opleidingen en certificaten

Thomas blijft zich bijscholen als osteopaat en leert steeds weer nieuwe technieken, zodat hij iedereen kan voorzien van de beste behandeling.

In mei 2023 heeft hij de tweejarige opleiding ‘Geïntegreerde Technieken’, voor kinderen en volwassenen – naar de leer van Frank de Bakker – succesvol afgerond. Deze methode is een verdieping binnen de osteopathie, gebaseerd op een aantal embryologische principes.

Osteopathie van Gurp voor volwassenen